No mycelium???? Return To Archives | Search

Please Visit Our New Forums at Mycotopia
Please visit our Sponsors

Mycotopia Web Archive ArchiveJars, Bags and Containers- Lids & FiltersIncubation & StorageMycotopia Incubation InfoIncubation Problems � No mycelium???? Previous Next

ClosedClosed: New threads not accepted on this page
Topic Author Last Poster Posts Pages Last Post

Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Monday, December 10, 2001 - 11:49 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

I just made up 5 jars and I injected 4 with the panama race,
and 1 with my home made hawwian spores and its been 8 days now and no growth????

what the hell is going on???? I did everything right. I have made jars like 12 times now.

but, I do know that when I made these I had 2 diffrent kinds of brown rice mixed togeather...
the BRF was medium grade and the vermicelite was profesional grade (mediem grade verm) I boiled for and hour no water got in that I can see.
I have had them incubating at 87 for 8 days now and nothings happing I dont know whats going on
I know my hawwian syringe is good because I have made 6 jars frome that syringe, and its nice and dark/cloudy
well any help would be great
this sux
Top of pageBottom of pageLink to this message

Cbee (Cbee)
Posted on Tuesday, December 11, 2001 - 12:16 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

i dunno what to say, looks liek yoru doin ti all right, maybe wait a few more days.. after 10-11 then throw away and start again

u should prolly put this into growing
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Tuesday, December 11, 2001 - 03:54 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

what the hell is going on why are my spores no germinating?????? grrrrrrrrrrrrrrrrr
jars look great but no groth

ps. and now im out of brown rice and vermiculite is a PAIN IN THE ASS TO FIND!!!!
Top of pageBottom of pageLink to this message

jack cracker (Cptcracker)
Posted on Tuesday, December 11, 2001 - 03:55 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

since you used two different syringes for the inoculations, that rules out a problem with the spores. there are too many variables to give you specific advice...

i'm with cbee, let them go a few more days.
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Tuesday, December 11, 2001 - 11:16 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

ok I know for a fact I should have growth
BUT THIERS NONE I dont get this...

the thing is I know everything was done right!!!!!
and thier not growing so if I make up some more jars its going to do the same thing..!!!

I think its the vermiculite or maby the BRF is too course do you guys suggest I try again but mix my substrate in a blender to chop down the vermiculite size????????

pleas help me out here! thiers no reason I shouldent have growth yet (spelling)
Top of pageBottom of pageLink to this message

Patrick (Valence)
Posted on Tuesday, December 11, 2001 - 11:50 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

I have used both full grain in jars and the large chunk verm and both started colonizing no prob. Eventually contaimed. ( it was a honey tek ) So I know its not that. How long did you wait from steaming them to inoc. them? Might have killed the spores when they entered the jar.
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Wednesday, December 12, 2001 - 09:39 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

I waited overnight and some 3 dyas later.
ok so last night I thought to myself well sense thier not growing I'll just inject some more spores into A jar and see if it would start growing but I acdiently injected some of my REALLY DARK hawwian spores into my panama jar
so I gusse I lost a jar shitty but still no groth
I'm all scared because I took makeing the jars for granted now thier not turning out!!!
I think its the perfisonal grade vermiculite
oh ya and I checked the verm to see if it has any fungisids and it dosent..
well I gusse ill just keep waiting by WHY DIDENT THEY TURN OUT?????? i HAVE NO IDEA thats whats scary grrrrrrrrrrr
Top of pageBottom of pageLink to this message

hippie3 (Hippie)
Posted on Thursday, December 13, 2001 - 04:48 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

it's not the verm.
more than likely your jars are full of bacteria, and the sterilization prolly failed somehow.
crack the lid on one and take a whiff....
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Friday, December 14, 2001 - 02:18 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

I did they smell fine
but I do know I added a bit to much honey in with the jars when I made them
could this be the reason thier not growing???
if so i'll try makeing some more tommrow at 9:00 am
thanx!
Top of pageBottom of pageLink to this message

Patrick (Valence)
Posted on Friday, December 14, 2001 - 03:50 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

Well this is the first that you spoke of honey in the jars. How much did you add? Never heard of anyone doing this but this would have been the first thing I looked at. How did you add the honey and how much was it.
Top of pageBottom of pageLink to this message

hippie3 (Hippie)
Posted on Friday, December 14, 2001 - 06:36 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

too much honey can be fatal.
how much did you use ?
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Saturday, December 15, 2001 - 12:57 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

I'm tripping right now
but I'm not sure exactley sure how much I added but I'd say,, well I had enough substrate for 4 jars so in the mix probley a tablespoon!!! (no more)
is this too much..? thanx.
Top of pageBottom of pageLink to this message

Nan (Nanook)
Posted on Saturday, December 15, 2001 - 03:52 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

You mess with additives at your own peril. When something does not work... Additives are the first suspect. I remember some yahoo posting here too about how great adding honey to substrate is... Don't fall for these guys. Run the Tek as we lay it out... We made all the mistakes so you don't have too.

Drop back 10 and punt. Straight PF Tek, end-to-end, your spores will germinate.

Read about my first batch of Pan Trops. That was a clear case of too much.

Read about people using honey as an additive to substrate. Scroll down.
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Saturday, December 15, 2001 - 05:53 am:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

thanx nan.
I made another batch up today, I pray to god they work out this time
but for some reason I think thier going to fail
If I see myc in 5 days I'll be happy as hell
well I gusse I'll have to throw away thoes jars now I opened one today to see if it smells, not at all smells great, but for some reason probly the honey, they never got to grow
Top of pageBottom of pageLink to this message

hippie3 (Hippie)
Posted on Saturday, December 15, 2001 - 03:04 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

lol
i read that thread just now, nan.
good to see we now agree.
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Sunday, December 16, 2001 - 08:59 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

ok I made some more jars up 2 days ago.
I injected a jar with the panama race
then 3 hawwian jars,, then 3 more hawwians frome a diffrent syringe. thirs been no growth yet!!!!!!

and today I just bought a new big rubermaid terrium so I could start useing 2 terriums now so I can start doing caseings and stuff but....

i'M F*CKING SCARED THAT THESE JARS ARE NOT GOING TO GROW!!!!!!!! MABY i SHOULD ORDER SOME SYRINGES FROME PF,, AND MAKE SOME more jars up

i'M WASTING ALL MY SUPPLIES DEALING WITH THIS SHIT!! because I cant get myc to grow anymore and I DON'T KNOW WHAT THE F*CK IS up it's pissing me off!!!!!!!!!

the ones I made up a few days ago,,,, I know I shouldent,, but I added a 2 rain drop sized honey drops to the substrate which was for 4 jars again

ps. I'm useing lundenbergs ORGANIC brown rice
and franks profesional vermiculite.....
why would these not grow????????????????
why would a small amount of honey ruin the jars I mean thiers no growth of mycelium

could my syringes be bad?????? but I dont think they are because I used them 16 days ago on my first jars and they worked GREAT!!!!!!

I just don't know whats going on so I'm just like what the hell!!!!!!!!!! u know

and it sux because thiers nothing no one can do


and my panama race is frome cptcracker so i trust his syringe abbilities
well thanx
Top of pageBottom of pageLink to this message

hippie3 (Hippie)
Posted on Sunday, December 16, 2001 - 10:59 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

dude, chill.
spores haven't even had time to germinate yet in 2 freakin' days.
you're going to stroke out at this rate long b4 you get a crop.
just be patient, but also plan ahead and prepare for failure if it comes.
but don't freak 'cause it's been 2 days and nothings growing.
sheesh.
smoke a doob.
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Sunday, December 16, 2001 - 11:05 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

I have a crop fruiting as we speak.
it's just that 4 of my first jars never grew anything.. and now I'm really scared that these wont grow to because I added 2 raindrops of honey to the substrate...
it's just that all my other 12 batches of jars turned out great but when I cant even grow some myc IT'S LIKE WHAT THE FUCK IS GOING ON!!!!
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Monday, December 17, 2001 - 06:50 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

well I gusse I could wait 2 more days but I dont see ANY mycelium growth.. so I think it may be my syringes because it dident take more then 3 days on my last batch to start growing mycelium

I whish I knew whats up I cant seem to grow shit anymore.. well im haveing great flushes with the cakes I have...
the same ones I made frome these syringes..
well I have 8 jars that are doing nothing I opened 3 to see if they stink not at all but sense I opended them im going to have to throw them.....
do you guys think I could take some pices of cake and put them in with my substrate so I CAN FUCKING COLINIZE SOME JARS!!!!!!!!!!
I have a new terrium to grow in but I cant even start any f*cking jars to fill it up this is really pissing me off...
I know I'm not doing anything wrong
belive it or not this is happing and it makes no f*cking sense! grrrr
ps. the jars I made look like they would colinize great the substrates perfect but nothing happens
should I order some syringes frome PF AND START ALL OVER,,,, AGAIN....?
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Monday, December 17, 2001 - 07:22 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

someone please help me out here.. I can't get shit going so I gusse I have to look at other options maby grinding a colinized cake into powder then
id open the lid to one of my jars thats not colinizing stab it with a pen to make a hole then fill it with the myc powder... or something
is anyonne else haveing troubles witht thier cakes???


WHY WAS IT SO EASY BEFORE???? JUST INGECT LEAVE FOR 16 DAYS COME BACK BIRTH but noooooooooo!!!!!!!!
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Monday, December 17, 2001 - 11:03 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

well I had success before so hers my plan I gusse

today I ordered 2 syringes frome PF ,,,,,,a hawwian and a maztec syringe... if I use THESE syringes...
and NO GOD DAMN HONEY, and do everything right, like follow the ingrenidents for the substrate perfActaly,,, and sterlize them so thiers no bacteria,, am I 99% gareenteed to grow some jars???? of MYC???
do you guys suggest I grind my BRF down???????? its pretty powdery already but thier is some chunks.
ANY response would be GREAT!
Top of pageBottom of pageLink to this message

Liberty_Caps (Liberty_Caps)
Posted on Tuesday, December 18, 2001 - 06:25 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

will anyone help me out????????
I should have my PF syringes by next week but just so you guys know the jars I made up 4 -5 days ago failed again should I try to inculate those jars with mycelium or what should I do? i need help
Top of pageBottom of pageLink to this message

hippie3 (Hippie)
Posted on Tuesday, December 18, 2001 - 08:45 pm:Edit Post Quote Text Delete Post Print Post Move Post (Moderator/Admin Only)

just wait it out and calm down, like i said b4.
when your aspores arrive things will be fine.
and your sugar water still has time...