Paradox
©
Fisana

Jump to content


Photo
- - - - -

Question about oat jars


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 dankcontraption

dankcontraption

    Mycophiliac

  • Free Member
  • 40 posts

Posted 13 January 2020 - 01:09 PM

Hello my friends!

I recently switched to oats because I want to bulk grow efficiently but I have been having some issues. I followed MLBjammers grain prep and I usually ask him about this stuff but it seems my mentor is gone ☹️.

I did 1 cup oats to 2/3 cups water, jar lids filled with polyfill. I shook after filling with water Innoculated through the polyfill. PCd for 90 minutes at 15 psi, shook jars again. All 7 jars got fuzzy cobweb like contam. The grains seemed too wet to me.

Could it be that I left too much polyfill near my substrate through the bottom of the lid? Too much water? Just hoping for some tips so I can overcome this barrier. Thanks all.

#2 dankcontraption

dankcontraption

    Mycophiliac

  • Free Member
  • 40 posts

Posted 13 January 2020 - 01:12 PM

I Innoculated after PCing. Using mobile so my post was jumbled.
  • wharfrat likes this

#3 wharfrat

wharfrat

    someone familiar

  • App Administrator
  • 6,734 posts

Donator


Awards Bar:

Posted 13 January 2020 - 01:51 PM

probably from the spore syringe... or your poly is not a tight enough seal.. the grains should be sterile.  MLB was the first person that reached out to me when I was new, I miss him sooo. He has been awhile an awful long time  :sad:



#4 dankcontraption

dankcontraption

    Mycophiliac

  • Free Member
  • 40 posts

Posted 13 January 2020 - 02:08 PM

I changed the needle and will stuff polyfill super tight. Thanks wharf!
  • wharfrat likes this




Like Mycotopia? Become a member today!